refurbished-iphone

Ontdek de voordelen van een refurbished iPhone

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, maar heb je geen zin om hier de hoofdprijs voor te betalen? Dan is het kopen van een refurbished iPhone een goede optie. Dit is een gebruikte smartphone, die helemaal is schoongemaakt en voorzien van nieuwe onderdelen.

Veel mensen zijn nog niet bekend met de refurbished telefoons. Ze hebben er nog nooit van gehoord of verwarren het met tweedehands telefoons. Als je een refurbished smartphone aanschaft in plaats van een nieuwe telefoon, kan je dit al snel tot honderden euro’s in prijs schelen. Iets dat natuurlijk erg fijn is voor je portemonnee! Aangezien deze telefoon voorzien is van nieuwe, originele onderdelen en optimaal functioneert, is het dus eigenlijk een nieuw toestel.

Wat is een refurbished telefoon?

Het Engelse woord ‘refurbished’ betekent ‘opnieuw gepoetst’. In het Nederlands wordt dit woord vaak vertaald naar ‘gereviseerd’. Refurbished telefoons zijn toestellen die naar de leverancier zijn teruggebracht. Dit komt, omdat de behuizing is beschadigd, een onderdeel kapot is gegaan, het scherm is gebroken of omdat de telefoon toch niet helemaal in de smaak viel. De teruggebrachte telefoon wordt dan gerepareerd. Eventueel worden beschadigde of oude onderdelen vervangen, zoals de batterij, microfoon, speakers, knoppen of camera. Deze onderdelen worden altijd vervangen met originele onderdelen van Apple. Als de telefoon er na de controle en reparatie uitziet en functioneert als een nieuwe iPhone, kan deze worden verkocht.

Redenen om een refurbished iPhone te kopen

De belangrijkste reden om een refurbished iPhone aan te schaffen, is de prijs. Als je een ouder model koopt, dan scheelt je dit al snel tientallen euro’s. Voor de nieuwere modellen, kan het je al snel een prijsvoordeel van enkele honderden euro’s opleveren. De meeste mensen die een refurbished iPhone kopen, kiezen hiervoor, omdat ze dan bij hun oude vertrouwde model blijven, zonder dat ze daarvoor opnieuw veel geld hoeven te betalen. Een kleine groep kiest voor een refurbished iPhone vanwege milieuredenen. Een telefoon hergebruiken is namelijk nog milieuvriendelijker dan recyclen. Verder levert het aanschaffen van een refurbished iPhone je nog een aantal voordelen op.

Voordeel 1: Geen technische mankementen

Een refurbished iPhone voldoet altijd aan hoge kwaliteitseisen. Deze is altijd gecontroleerd door een expert, welke dezelfde technische controle heeft uitgevoerd, zoals die in de Apple Store. De telefoon is volledig schoongemaakt van binnen. Eventuele defecte of versleten onderdelen worden altijd vervangen voor nieuwe onderdelen. De onderdelen die nog optimaal functioneren, blijven in de telefoon zitten. Om deze reden is een refurbished iPhone dus voordeliger dan een compleet nieuwe iPhone, waarvan alle onderdelen nieuw zijn. Verder is deze smartphone  voorzien van een nieuwe behuizing. Hierdoor ziet deze er helemaal als nieuw uit. Als je toch tegen een defect aanloopt, dan kan je altijd terugvallen op de garantie. De meeste aanbieders bieden een garantie van een of twee jaar.

Voordeel 2: Garantie

De meeste partijen bieden je een garantie. Zo krijg je bij netnietnieuw.eu een garantie van een jaar op een refurbished iPhone. Hierbij maakt het niet uit welk model iPhone je koopt; of dit nu een iPhone4 of 6 is: je krijgt standaard altijd een garantie van twaalf maanden op je aankoop. Als er binnen dit jaar een technisch mankement aan je iPhone ontstaat, kan je deze dus terugsturen voor controle.

Voordeel 3: Goedkoper

Het aanschaffen van een refurbished iPhone kan je enorm veel geld besparen. De prijs van zo’n telefoon verschilt per aanbieder. Verder speelt de staat van het toestel ook een grote rol. Als je een nieuwe iPhone 5s 32GB bij Mediamarkt, Apple of Bol.com aanschaft dan kost je dit rond de 450 tot 500 euro. Voor een refurbished model betaal je hier bij netnietnieuw.eu  349 euro voor. Dit scheelt je dus meer dan 100 euro. Verder hoef je hier ook geen verzendkosten te betalen. Voor veel minder geld, heb je dus een nieuwe iPhone.

Voordeel 4: Hoge kwaliteit

Online vind je verschillende aanbieders van refurbished iPhones. Tussen de aanbieders zijn er onderling heel wat verschillen. Bij het gros van de koopjessites zie je veel refurbished modellen van een B-kwaliteit. Dit zijn gewoon tweedehands iPhones, die een technische controle hebben ondergaan, maar van binnen niet zijn schoongemaakt en gerepareerd. Als je een telefoon van B-kwaliteit aanschaft, dan loop je het risico dat deze dus snel weer kapot is. Wij raden je dan ook aan om altijd te gaan voor een refurbished model met een A-kwaliteitsgarantie. Deze heeft geen beschadigingen, heeft een technische controle ondergaan en ziet er als nieuw uit. Qua prestaties doet een refurbished iPhone ook niet onder voor een compleet nieuw exemplaar.

Voordeel 5: Oude populaire modellen

Wil je graag een ouder model smartphone aanschaffen, maar is deze nieuw niet meer verkrijgbaar? Dan is het een optie om online te kijken bij aanbieders die refurbished telefoons verkopen. De refurbished iPhone 5C is een erg populair model. Verder zijn modellen met een groot geheugen van 32GB of 64GB in trek. Vergeleken met compleet nieuwe smartphones, zijn deze erg voordelig.

Bij een nieuw uitgebrachte smartphone, zoals de iPhone 6s, is het prijsverschil tussen een nieuw exemplaar of een refurbished telefoon nog erg klein. Pas als deze iPhone langer op de markt is, zal de prijs van een refurbished iPhone 6s flink gaan dalen

Interesse in een refurbished iPhone?

Heb je interesse in een refurbished iPhone? Dan zijn er diverse aanbieders waar je deze kunt bestellen. Zo kan je dit onder meer doen bij www.netnietnieuw.eu. Hier vind je diverse modellen. Als je bij deze aanbieder een refurbished iPhone aanschaft, dan weet je dat je kwaliteit in huis haalt. Zo is deze volledig gecontroleerd door een expert en van binnen schoongemaakt. De beschadigde onderdelen, de batterij en de behuizing zijn vervangen voor nieuwe, originele onderdelen van Apple. Je krijgt hier altijd een jaar garantie op je aankoop. De bestelde iPhone word geseald in een originele doos bij je afgeleverd. Wat betreft de prestaties doet een refurbished iPhone absoluut niet onder voor een nieuw exemplaar. Voor een betaalbaar bedrag haal je dus een bijna nieuwe iPhone in huis.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie