Welke geheugenkaart levert het meest?

Het populaire magazine voor techneuten, Lifewire, testte begin dit jaar een hele serie SD geheugenkaartenvan de nieuwe lichting. Dit zijn de belangrijkste resultaten van hun onderzoekingen.

De populairste geheugenkaart: SanDisk Ultra Class 10 SDHC

Als je op zoek bent naar iets goedkoper en je langere schrijfsnelheden niet erg vindt, dan is een budgetkaart best oké. De SanDisk Ultra is de meest populaire keuze als je een SD kaart online kopen gaat. Hij is beschikbaar in 16, 32, 64 en 128 GB en schrijft met een snelheid van ongeveer 10 MB per seconde. De lees- en overdrachtssnelheden zijn zelfs nog aanzienlijk sneller aan 80 MB per seconde, of ongeveer dubbel zo snel als zijn voorganger. De geheugenkaart is waterdicht, hittebestendig, koubestendig en bestand tegen röntgenstralen, schokken en magneten. Je krijgt bovendien 10 jaar garantie.


De beste geheugenkaart: Samsung MicroSD EVO 

Heb je een kaart nodig die een zwaardere werklast aankan, dan is de Samsung EVO de betere keuze. Deze geheugenkaart is bijvoorbeeld perfect voor filmmakers en fotografen, want sterk genoeg om 4K beeldmateriaal en RAW bestanden te verwerken. De EVO beschikt over een hoge opslagcapaciteit tot 128 GB en efficiënte snelheden voor lezen en schrijven van bestanden, respectievelijk 100 MB en 60 MB per seconde. Bovendien heeft de kaart een hoge duurzaamheid en is ze uitstekend bestand tegen zeewater, magneten, extreme temperaturen en andere barre omstandigheden. Een eervolle vermelding is in deze categorie weggelegd voor de Polaroid 64GB.

 

De beste koop: PNY Elite Performance SDHC Class 10 UHS-I

Het meeste waar voor je geld krijg je van de PNY Elite Performance. Deze geheugenkaart werkt goed met DSLR en kan het vastleggen van actiefoto’s, HD video’s en andere hoogwaardige foto’s ondersteunen. In termen van opslag biedt de geheugenkaart 32 GB en 64 GB voor minder dan 20 US Dollar en tot 512 GB als je bereid bent om meer uit te geven. De 32 GB kaart is daarbij een UHS-I/U1 geheugenkaart, wat een schrijfsnelheid van 10 MB per seconde inhoudt (full HD). De 64 GB is een UHS-1/U3 kaart met een snelheid van 30 MB per seconde (3D, 4K en ultra HD).
De runner-up in deze categorie is de Samsung Evo Select 64GB.
De beste geheugenkaart voor profs: Lexar Professional 2000x SDHC 

Voor het serieuze werk zijn er de Lexar Professional 2000x SDHC en SDXC geheugenkaarten van 32, 64 of 128 GB. Deze kaarten zijn eerder prijzig, maar het zijn dan ook de beste SD kaarten op de markt. Zo biedt elke versie bijvoorbeeld een fenomenale lees- en overdrachtssnelheid van 300 MB per seconde. De schrijfsnelheden liggen wel wat lager, maar kunnen onder ideale omstandigheden indrukwekkende maxima van 275 MB per seconde bereiken. De kaart kan Full HD, 3D en 4K verwerken ongeacht het type camera. Het ontwerp is er helemaal op afgestemd om in de meest diverse werkomstandigheden hoge snelheden te kunnen leveren.

 

Testverloop 

Of met andere woorden: waar moet je nu uiteindelijk precies op letten wanneer je een geheugenkaart online kopen gaat? De specialisten van Lifewire overwogen hier 3 hoofdcriteria tijdens hun tests: type, geheugen en snelheid. Voor je op zoek gaat naar de grootste en snelste kaart, moet je immers eerst en vooral bepalen welk type geheugenkaart je apparaat nodig heeft. Men onderscheidt hier 3 soorten: standaard SD, mini SD en micro SD. Welk type je apparaat gebruikt, staat vermeld in de handleiding. Qua opslagcapaciteit is vervolgens vooral de functie die de kaart moet vervullen van belang bij de keuze rond een SD kaart online kopen. Beginnende fotografen zijn bijvoorbeeld best geholpen met een geheugen van 16 of 32 GB. Ga je echter 4K filmen, dan heb je het grootst mogelijke geheugen nodig. Qua snelheid moet, tot slot, gezegd worden dat de meeste mensen geen problemen zullen ondervinden met de meeste SD kaarten. Vandaar ook de overwinning van de SanDisk Ultra als meest populaire geheugenkaart.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie