xiaomi smartphone

Top drie beste Xiaomi smartphones

Xiaomi, de smartphone fabrikant die binnen twee jaar tijd de complete Chinese telecom markt heeft veroverd. Merken als Huawei en Wiko deden het al langere tijd goed in Europa waardoor de komst van Xiaomi onvermijdelijk is. Het overgrote deel van de Xiaomi smartphones zijn alleen nog te koop via de Chinese wholesaler Alibaba / Ali Express. Wij weten hoe lastig het is om de juiste telefoon tussen deze hooiberg te vinden, de reden dat wij een top 3 voor jou hebben opgesteld. Benieuwd welke Xiaomi telefoon jij moet kopen?

xiaomi-kopen

1. Xiaomi MI 4C 

Afgelopen september kwam dit model van Xiaomi uit en sindsdien is deze smartphone maar liefst 2 miljoen keer over de toonbank gegaan. In vergelijking met de MI Note is de 4C een stuk minder sterk, maar dat was te verwachten met de lagere prijs van de Xiaomi 4C. Je hebt voor een kleine 200 euro een smartphone voorzien van een 5-inch scherm dat resoluties tot 1080p aankan. Ook zit er een Snapdragon 808 CPU in de 4C, dezelfde processor als in de LG G3 en G4. De camera is zeer degelijk, mogelijk doordat de lens vergelijkbaar is met die van de Samsung S5.

Wil je deze Xiaomi kopen, besef dan wel dat je behoorlijk wat kracht krijgt voor je geld. Want met maar liefst 3GB ram kan je de zwaarste apps met het grootste gemak naast elkaar draaien.

Op het moment is de Xiaomi MI 4C alleen door klanten met een Chinees paspoort te bestellen. Wij houden je op de hoogte.

2. Xiaomi MI Note & Pro

Eerder dit jaar kwam de Xiaomi Pro Note en de MI editie uit. Deze premium telefoon van Japanse komaf is een van de beste ‘phablets’ op de markt. Een scherm met een diameter van maar liefst 5.7 inch voorzien van een Snapdragon 801 CPU processor. De toevoeging van ook nog eens 3 GB ram in combinatie met deze topprocessor maakt dit toestel tot een absolute killer. Altijd al een Xiaomi willen kopen waarmee je ook films in hoge resolutie kan kijken? Dan kunnen wij je de Xiaomi Pro aanraden.

Overigens is het scherm bepakt met Gorilla Glas, iets dat we al jaren geleden op de iPhone zouden krijgen maar nooit is gekomen. Intern kan je tot 64 GB aan bestanden opslaan wat nog verder uit te breiden is middels een externe opslag. Volgens Xiaomi is de Note en de Note Pro de beste smartphone in de wereld. Een smartphone die je al kunt kopen voor enkele honderden euro’s.

3. Xiaomi MI 4

Het oude broertje van de 4C is ook nog steeds te koop bij de verschillende Chinese online warenhuizen. Echter kan je beter voor de vernieuwde versie kiezen, desondanks de hogere prijs. Een Xiaomi kopen is een betere investering voor de gebruiker die ieder jaar een andere smartphone wilt gebruiken. Aangezien de MI 4 alweer anderhalf jaar oud is, kan je beter gaan voor een nieuwer model. Toch kan je met dit model ook nog uitstekend van alle functies gebruik maken. De 13 megapixel camera stelt je in staat om prachtige foto’s te maken en ze te bekijken op het 5 inch scherm (1080p).

Ga je een Xiaomi kopen, kies dan vooral voor een wat nieuwer model. Vragen over de laatste Xiaomi modellen? Stel ze dan gerust hieronder!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie