puppy-trainen-zelf-doen

Puppy trainen, hoe kan ik mijn pup trainen?

Een gehoorzame hond is er niet zomaar, dit is iets wat veel tijd en geduld kost. Een puppycursus kost tegenwoordig veel geld en tijd, waardoor het verstandiger is om zelf je puppy te trainen. Dit bespaart je niet alleen tijd maar dus ook geld. Met de puppy training tips uit dit artikel kan je vervolgens met een online methode aan de slag die voor een lage prijs verkrijgbaar is en binnen een dag al voor resultaat zorgt. Trainen met je puppy is leuk, maar dit moet wel een doel hebben. Daarom is het belangrijk dat je doelgericht aan de slag gaat om je puppy succesvol te trainen.

Puppy trainen doe je doelgericht

Als jij je puppy gaat trainen is het belangrijk dat je van te voren een duidelijk trainingsschema opstelt. Het boek, waar ik je later in dit artikel meer over vertel, kan je hier meer over vertellen. Je puppy trainen moet gebeuren op een gestructureerde manier zodat je puppy ook precies weet waar hij/zij aan toe is.

Stel een plan op waar precies in staat wat je wanneer wil doen zodat je precies weet op welk punt je in welke week moet zijn. Een puppycursus bestaat uit dezelfde standaard onderdelen, waardoor jij zelf dit ook gewoon kunt doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je maar maximaal drie verschillende soorten trainingen per dag doet. Als je voor meer soorten trainingen voor het puppy trainen kiest, is de kans groot dat je puppy uitgeput raakt en er geen zin meer in heeft of dat er geen resultaat geboekt wordt.

Wil jij binnen enkele weken van je puppy en gehoorzame hond maken? Ontdek het boek van Guy!

Een puppy trainen kost tijd

Een veel gemaakte fout van iemand die voor het eerst een puppy gaat trainen is dat ze zich te veel richten op het korte termijn resultaat. Je moet puppy trainen niet zien als iets dat binnen enkele dagen af zal zijn, maar je moet het juist zien als een lange termijn project waarbij je gaandeweg meer resultaat zal zien. Je puppy is nog jong en speels, dus je kan niet verwachten dat je puppy een extreem goede leerling is.

Het aantal keer dat jij per dag je puppy gaat trainen moet ook gelimiteerd worden. Ik raad je aan om dit maximaal drie keer per dag te doen en niet langer dan 7.5 minuut per keer. Het gevaar is dat je anders je pup vermoeid met als gevolg dat je pup geen zin om te trainen meer heeft.

Ook moet je bij het puppy trainen niet vergeten dat je de pup rust moet geven. De trainen moeten daarom grote tussenpauzes hebben en niet elkaar opvolgen. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat je pup niet leert en alleen maar speels zal zijn.

Beloningen bij de training

Het zal niet iedere training even goed gaan, echter moet je bij de goede trainingen je pup belonen. Als bij je pup trainen je het idee hebt dat je pup het goed doet, is het belangrijk dat jij dit ook laat merken. Je puppy zal dan doorhebben dat een opdracht goed is uitgevoerd en dat aan een goede uitvoering een beloning vast zit.

Zorg er echter voor dat je niet te veel beloningen geeft, want je pup mag niet gewend raken aan de beloningen. Als er te veel beloningen gegeven worden zal een beloning geen effect meer hebben en daardoor geen resultaat meer bieden.

Het is een slim idee om tijdens het puppy trainen drie verschillende beloningen te verzinnen. Als je hond het redelijk goed doet, geef je een ‘bronzen’ beloning. Bijvoorbeeld een klein brokje. Doet je puppy het al beter? Dan is een zilver beloning met een snoepstokje de beloning. Heeft je puppy echt goed getraind? Dan verdient je puppy een gouden beloning met bijvoorbeeld pens of een schoentje van merg.

Wees altijd lief voor je puppy

Je puppy zal niet altijd goed reageren op je aanwijzingen, echter zal je altijd op een goede manier op je puppy moeten reageren. Je jonge hondje zal tegen negatieve opmerkingen misschien slecht reageren, daarom is het verstandig om positief tijdens het puppy trainen in je schoenen te staan. Doet je puppy iets fout? Reageer dan vooral niet boos maar probeer op een aardige manier te reageren.

Wat heb ik aan een puppyboek?

Je kunt alle andere tips en een compleet trainingsschema met uitleg vinden in het boek van Guy Stijven. In dit boek vind je de belangrijke informatie over hoe jij van je pup een gehoorzame en lieve hond kan maken. Het is belangrijk dat je de aanwijzingen uit dit boek goed volgt, want dan is de kans levensgroot dat bij je puppy trainen er binnen korte tijd resultaat kan worden geboekt.

De vele oefeningen uit het boek helpen je bij iedere stap van de puppy training. Want niets is zo irritant als een boek waarin de oefeningen slecht beschreven zijn.

Wil je meer weten over dit succesvolle Puppyboek? Lees er dan hier alles over!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie