Zo koppel je Airplay met Sonos

Airplay is een functie van Apple waarmee je draadloos muziek kan streamen vanaf al je iOS apparaten. Dit kan bijvoorbeeld je iPhone zijn of je iMac met iTunes. Omdat Airplay van Apple is zit het niet ingebouwd in je Sonos speakers. Om deze mogelijkheid toch te krijgen kun je een AirPort Express of een Apple TV gebruiken.

Deze kun je dan muziek laten streamen door je hele huis via iTunes radio, Apple Music of andere apparaten die met Airplay overweg kunnen. We zullen de 2 genoemde opties eens doornemen en uitleggen hoe ze aan te sluiten zijn op het Sonos systeem.

De basis

We beginnen met de optie Airplay via de AirPort Express. Wat belangrijk is, is dat je de AirPort Express al geïnstalleerd hebt met je thuis netwerk. De eerste stap is het verbinden van de Line-out poort van je AirPort express op de Line-in poort van je Sonos systeem.

Let wel op dat niet elke Sonos apparaat voorzien is van een Line-in poort. Zo hebben enkel de PLAY:5, CONNECT, en de CONNECT:AMP een Line-in aansluiting. De volgende stap is het selecteren van je Line-in ingang als geluidsbron in je Sonos applicatie. Als je dat hebt gedaan kun je met de app van Apple Music of via iTunes luisteren naar alle muziek die er beschikbaar is.

[related-post id=”1456″]

Complete iTunes-bibliotheek beschikbaar

Je kunt je complete iTunes bibliotheek afspelen en hierin nummers toevoegen die bijvoorbeeld aangeschaft zijn in de iTunes store. Vervolgens moet je alleen nog even klikken op het AirPlay pictogram en hier zeg je dat de AirPort Express jouw audio-content bron is. Als je dit hebt gedaan ben je helemaal klaar om te genieten van muziek waar jij dat wilt.

Sonos audio op je TV via Airplay

AirPlay via een Apple-tv op je Sonos is zelfs nog makkelijker. De Apple TV is een mediaspeler die aangesloten kan worden op je televisie of een home cinema set. Dit geeft je de mogelijkheid om muziek en films af te spelen op je televisie die je op je iTunes server hebt staan of hebt aangeschaft in de iTunes store.

Daarnaast krijg je toegang tot digitale diensten zoals Netflix en Youtube. In dit geval gaan we voor de PLAYBAR installatie in combinatie met je Apple TV. De eerste stap voor het aansluiten op je Apple TV is het aansluiten van je Apple TV op je televisie.

Vervolgens sluit je de televisie weer aan met een optische kabel op je Sonos PLAYBAR. Als dit gedaan is selecteer je net als bij de AirPort express je audio content. Dit kan via de Apple Music app of via de iTunes radio app. Klik nu op je Apple apparaat (iPhone, iPad, iPod) op het AirPlay pictogram.

Als je dit gedaan hebt komt je Apple TV naar voren in de lijst en deze selecteer je. Als je dit gedaan hebt ben je klaar! Je muziek of film wordt nu afgespeeld op je Apple TV met het geluid over je PLAYBAR.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie