De onwaarschijnlijke 5 euro deal van Simpel en Leapp

Is jouw aandacht ergens de afgelopen dagen ook naar de televisie getrokken door de Simpel (& Leapp) reclame? Leek deze 5 euro per maand voor een iPhone 5s Refurbished jou ook te goed om waar te zijn?

Als jij heel goed hebt opgelet, viel het je in de reclame al op dat je niet voor 5 euro een Simpel abonnement krijgt én een iPhone 5s. Voor die 5 euro per maand uit de reclame, krijg je namelijk alleen een iPhone 5s. Tenminste, er komen nog wat extra kosten bij.

Wat je echt moet betalen voor de iPhone 5s

Laten we beginnen met de iPhone 5s, waar je net wat meer dan de aangegeven 4,95 euro per maand voor moet betalen. Als we de website van Simpel raadplegen, komen we er al snel achter dat we beginnen met een eenmalige bijbetaling van 10 euro. Jammer, maar te overzien.

Dan gebeurt er wat interessants, want er is nog een optie, namelijk een directe afrekening. Je kunt er namelijk voor kiezen om in één keer, voor de iPhone 5s aan Leapp te betalen. Je bent ook dan € 128,80 kwijt, toevallig evenveel als de € 4,95 p/m (*24) inclusief de tien euro extra kosten.

Er komen echter nog meer kosten bij. Besluit je om de iPhone 5s aan je Simpel ‘deal’ toe te voegen, dan komen er nog eens astronomische verzendkosten van € 14,95 bij. De geadverteerde (ruwe) 118 euro is nu al 25 euro extra (eenmalige betaling + verzendkosten).

[related-post id=”1821″]

Wat je aan Simpel moet betalen

Maar dat is niet alles, want via de website van Leapp is er weliswaar niet zo’n goedkope iPhone 5s (refurbished) te vinden. Dus als je ‘goedkoop’ een iPhone 5s koopt, dan ben je verplicht om ook een Simpel bundel af te nemen. En dan komt er nog eens tenminste € 7,50 per maand bij, ofwel € 180,- bij.

Dus de laagst mogelijke prijs die jij kunt betalen voor deze complete iPhone 5s deal uit de reclame van Simpel is geen 5 euro per maand, maar een omgerekende € 13,45. Een absolute verschil 205 euro.

Een goede deal? Redelijk, aangezien andere aanbieders nog net wat hoger uitkomen. Helemaal eerlijk? Dat niet. Maar telecomproviders nemen het nooit zo nauw met deze norm.


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “De onwaarschijnlijke 5 euro deal van Simpel en Leapp”

  1. Stephan van Wylick avatar
    Stephan van Wylick

    Ja inderdaad reinste verkeerde informatie,dus oplichterij.

Geef een reactie