afvallen-hardlopen

Afvallen met hardlopen? Dit zijn mijn tips!

Afvallen kan een lang en lastig proces zijn, vooral als je een behoorlijk aantal kilo’s moet proberen te verliezen. Naar mijn mening is hardlopen de snelste en makkelijkste manier om binnen korte tijd alle overtollige kilo’s te verbranden. Veel Nederlanders vinden de eerste stap zetten het lastigst en weten vaak niet wat de beste manier is om het hardlopen op een correcte manier voort te zetten. Om je hier bij te helpen heb ik dit artikel over hoe jij het best met hardlopen kunt starten geschreven. Afvallen met hardlopen? Lees dan snel verder!

Afvallen met hardlopen, is dat niet zwaar?

Je zal meerdere boeken hebben gelezen over hoe jij snel kunt afvallen en veel boeken zullen je hebben verteld dat je dit alleen kunt doen door een compleet ander voedingspatroon aan te nemen. Wekenlang sapjes drinken of juist alleen maar gekookte kip eten, ik moet er niets van hebben. Ik ben van mening dat jij kan afvallen op een veel prettigere manier, een manier waarbij jij je focust op datgene wat weg moet, je overtollige vet.

Voldoende beweging in combinatie met gezonde voeding, dat is naar mijn mening de sleutel naar een gezond en slank lichaam. Als jij voldoende groente en fruit eet, zo min mogelijk suikers consumeert en normale porties eet, kan ik je garanderen dat je in combinatie met voldoende beweging binnen korte tijd meerdere kilo’s zal verliezen.

Veel problemen ontstaan tijdens het eten van op het eerste gezicht gezonde gerechten die vervolgens niet verbrand worden. Denk bijvoorbeeld eens aan het eten van een heerlijk bord Spaghetti Bolognese. Hier is helemaal niets mis mee als er voldoende groentes aanwezig zijn. Echter zit spaghetti boordevol koolhydraten die verbrand moeten worden. Wanneer jij al deze koolhydraten niet verbrandt, zetten zij zichzelf om naar vet. Dit vet voegt zich toe aan de overige vetmassa waardoor je dus dikker wordt. Hetzelfde is van toepassing op aardappels, de koolhydraatrijke bol.

Natuurlijk zal je koolhydraten overal tegenkomen, echter is met voldoende beweging de negatieve werking van deze koolhydraten tegen te gaan en zijn deze koolhydraten te gebruiken als een bron van positieve energie.

Wielrenners consumeren voordat zij een wielertocht doen ook duizenden calorieën door vaak pasta’s en spaghetti te eten. Dergelijke maaltijden bestaan uit veel bouwstoffen die jou kunnen helpen om te kunnen presteren. Echter is het dan wel belangrijk dat je dit ook echt doet en dat je niet thuis op de bank al deze koolhydraten laat omzetten in vet.

Starten met hardlopen

Als je net begint met hardlopen zal het je waarschijnlijk ontzettend zwaar vallen. Je schaamt je misschien voor je voorkomen en je draagt liever een wijde trui zodat de vetrollen onzichtbaar blijven. Als dat zo is, is dat geen probleem, want hardlopen in een trui is een uitstekend idee.

Of het nu zomer is of winter, door hard te lopen in dikke kleding verbrand je meer calorieën waardoor je sneller afvalt. Schaam jij je voor je postuur en wil je persé een dikke trui aan zodat je lichaamscontouren niet herkend kunnen worden? Dan is het dragen van een trui alleen maar goed aangezien je veel sneller vet zal verliezen.

Omdat je nog niet eerder hebt hardlopen is het ook van belang dat je de beschikking hebt over goed schoeisel. Goede schoenen zorgen voor een goede demping en daarom is de aanschaf van goede hardloopschoenen cruciaal. Probeer geen genoegen te nemen met goedkope hardloopkleding waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Als je mooie kleding aanschaft zal je ook eerder gemotiveerd zijn hier ook in hard te lopen.

Uitstellen van hardlopen

Een probleem dat veel beginnende hardlopers hebben is dat zij na enkele keren hardgelopen te hebben al tevreden zijn en steeds minder vaak gaan. Structureel meerdere malen per week hardlopen is belangrijk, omdat je dan automatisch iedere week een paar keer ook echt aan de slag gaat. Als jij na een paar keer denkt dat het niet nodig is om te hardlopen, dan zal je in de toekomst ook steeds vaker het hardlopen uitstellen.

Je kunt, als het hardlopen goed gaat, op den duur nog vaker gaan hardlopen. Vooral de momenten dat je spontaan wilt gaat hardlopen zijn waardevol, aangezien jij jezelf pas echt overtreft.

Wat heb ik verder voor het hardlopen nodig?

Behalve je hardloopkleding heb je verder vrijwel niets nodig om te beginnen met hardlopen. Echter kan je wel gebruik maken van je smartphone om je hardloopprestaties bij te houden. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de hardloopapplicatie Runkeeper. Middels Runkeeper kan jij bijhouden hoe snel je gaat en wat je vooruitgang is. Ook kan je jouw hardloopsessies delen met je vrienden via Facebook en Twitter.

Een ander populaire hardloopapplicatie is ‘Hardlopen met Evy’. Deze app is vooral onder de Nederlandse hardlopers erg populair omdat Evy gedurende een hardloopsessie je meerdere tips geeft. Hierdoor kan je een constanter tempo aanhouden wat weer gevolg heeft voor je hardloopprestaties.

Veel beginnende hardlopers rennen met een flesje water om gehydrateerd te blijven tijdens het hardlopen. Persoonlijk ben ik hier geen fan van, echter is het tijdens warme dagen toch een uitstekend idee. Het helpt namelijk om uitdroging te voorkomen en betere prestaties neer te zetten. Probeer echter wel het nuttigen van het water zolang mogelijk uit te stellen, dit zorgt ervoor dat je niet om de haverklap water aan het drinken bent waardoor je steken in je zij zou kunnen krijgen.

Wat is de volgende stap?

Gaat het hardlopen lekker en val je al af? Dan is het tijd om aan de rest van je lichaam te gaan werken! Je kunt dit natuurlijk helemaal zelf doen of middels een afvalcursus. In dit artikel kan je van alles lezen over snel afvallen met e-programma’s en e-books. Zo is de Buikspierenbijbel een aanrader voor de man of vrouw die binnen korte tijd buikspieren wil kweken en is het boek ‘Vet Verbrand Geheimen’ tevens een aanrader om grote aantallen kilo’s weg te trainen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie