Besparen op printkosten door slimmer te printen

Veel mensen maken gebruiken van een printer. Veel van deze mensen betalen echter ook nog veel te veel voor hun printkosten. Je ontdekt hier enkele gemakkelijke tips om slimmer te printen en daardoor veel geld te besparen. 

Print met huismerk inkt

Huismerk inkt is eigenlijk een soort namaak inkt die compatible is met bepaalde merken printers. Normaal gesproken ontwikkeld een printerfabrikant inkt die bij de desbetreffende printer hoort. Deze inkt is vaak te duur, omdat het verdienmodel is gebaseerd op winst maken op de inkt en niet op de printers. De printers gaan dus heel goedkoop de deur uit, terwijl de inkt hartstikke duur is. Er zijn dus een aantal slimmeriken geweest die inktpatronen en toners hebben ontwikkeld die compatible is met deze printers. 

Wil jij ook besparen op je inkt door met huismerk inkt te printen? Klik dan hier eens

Nog gemakkelijker trucjes 

Verder kennen we nog een aantal gemakkelijke trucjes om nog meer op je printkosten te besparen. De een is wat voor de handliggender dan de andere, dus we gaan op de een wat dieper in dan op de andere. 

Zwart-wit printen

Zwart-wit inkt is goedkoper dan kleuren inkt. Print daarom zoveel mogelijk in zwart-wit. Dat is natuurlijk niet mogelijk voor alle printjes, maar wanneer dit mogelijk is, dan raden we je dit aan. 

Stel de kwaliteit van een printje naar beneden

Wist je dat ook de kwaliteit van een printje invloed heeft op het inktverbruik? En wist je dat je deze zelf kunt aanpassen? Soms kan dit via de printer zelf. Check even de gebruiksaanwijzing. Maar als je via Word werkt, kan het ook op de volgende wijze:

  • Ga naar bestand;
  • Afdrukken;
  • Pagina-instelling;
  • Afdrukopties;
  • Geavanceerd; 
  • Scroll helemaal naar beneden naar het kopje afdrukken;
  • Vink daar conceptkwaliteit gebruiken aan. 

Dubbelzijdig printen

Dit scheelt in de papierkosten. 

Minder printen

Er wordt vaak heel veel onzin geprint. Vooral bij bedrijven gebeurt dit vaak. Let daarom een beetje op wat je print. Wil je nog een stapje verder gaan maak dan een printbeleid. 

Gebruik een besparend lettertype

Het ene lettertype verbruikt meer inkt, dan het andere lettertype. Dat is iets wat veel mensen niet weten. Het bedrijf Ecofont heeft hier op ingespeeld door speciaal een lettertype te ontwikkelen die gericht is op het besparen van inkt. Zij zeggen dat je met hun inkt wel 50% op je printkosten kunt besparen. Je moet wel een licentie aanschaffen. Gaat je dit iets te ver? Probeer dan eens Garamond. Dit lettertype zit standaard op Word. Er wordt beweerd dat dit ook een besparend lettertype is. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie