Dating apps anno 2019

Niemand is direct enthousiast als je het over dating apps hebt. Het zijn de vluchtige contacten, oneindig veel keuzemogelijkheden en lege chatvensters die ons afschrikken. En het kost veel energie om tijd te steken in iemand die je niet kent. Ook moet je er tegen kunnen om genegeerd te worden of na een lang en interessant gesprek ineens niets meer te horen. Daarnaast zijn er veel gebroken harten te vinden, die écht niet klaar voor een afspraakje zijn. Want voor wie het nog niet wist: liefdesverdriet verwerken doe je niet via een dating app! Pas als je weer helemaal de oude bent, is het tijd om deze jungle te betreden.

Dating apps blijken een uitstekende manier om dates te regelen. Ook maak je kennis met verschillende mensen, dit is interessant en spannend. De ongedwongen sfeer maakt dating apps anders dan serieuze datingwebsites als Relatieplanet of Lexa. Zin om aan dit avontuur te beginnen?

Drie dating apps zijn dominant:

Tinder

Tinder wordt door veel buitenstaanders gezien als de ideale app om een onenightstand mee te regelen. Toch gaat Tinder iets verder dan dat, zo zijn er veel relaties uit tinderdates voortgekomen. Iets dat je niet direct zou verwachten. Dit heeft vooral met het ongedwongen karakter van Tinder te maken, als je in contact met iemand komt, bepaal jij zelf welke kant dit opdraait. Jij en jouw match bepalen of je nummers uitwisselt, afspreekt of uiteindelijk een relatie start. Tinder wordt gekenmerkt door een gevarieerde groep aan gebruikers. Je kunt zelf bepalen tot op welke afstand je met vrouwen en / of mannen wilt matchen. Ook kun je bepalen voor welke leefdstcategorie je kiest. Nu is het een kwestie van swipen en gesprekken voeren. Het is aan jou en je gesprekspartner om hier iets leuks van te maken. Je doet er goed aan om het luchtig te houden. Spreek je af voor een date? Dan krijg je uitgebreid de tijd om de diepte in te gaan. Tinder kun je gratis gebruiken of je kunt een betaald abonnement opstarten.

Happn

Kwam je een leuke man of vrouw tegen en lukte het niet om het gesprek aan te gaan? Dan is Happn daar een uitkomst voor. Deze dating app maakt het mogelijk om iemand te ontmoeten waarmee je het pad al gekruist hebt: ‘Find the people you’ve crossed paths with’ zoals ze dat bij Happn zeggen. Deze dating app kent iets minder gebruikers dan Tinder, ook volgen er iets minder dates uit. Grappig aan deze app is dat je continu kunt zien of je bij elkaar in de buurt zit. Dit maakt het extra spannend om Happn te gebruiken, zo kun je direct een vluchtige ontmoeting regelen als je dichtbij bent. Happn voelt ongedwongen aan. Handig is dat je jouw Facebook-profiel kunt koppelen zoals bij Tinder, waardoor het weinig tijd kost om een profiel op te starten.

Okcupid

Wie zoekt naar een minder oppervlakkige dating app, is het best uit met Okcupid. Bij Okcupid wordt op basis van wie jij bent een profiel gemaakt. Op basis van een algoritme wordt vervolgens berekend in welke mate je bij iemand past. Het is belangrijk om de tijd te nemen voor deze dating app, het duurt namelijk even voor je het volledige profiel hebt ingevuld. De kans dat het klikt, is bij Okcupid iets groter dan bij andere apps. Zo hoef je minder tijd te verspillen aan matches waarvan je toch al weet dat het niets wordt. Ook voelt het minder oppervlakkig om Okcupid te gebruiken, terwijl Tinder of Happn voor veel mensen iets leger aanvoelt.

Ben jij ervaren met Tinder, Happn, Okcupid of een andere dating app? Laat in de comments weten met welke dating app jij de beste ervaringen hebt en wat je er wel of niet goed aan vindt.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie