De kwetsbare elegantie

De smartphone is een geavanceerd apparaat. Was een telefoon vroeger een instrument om uitsluitend te bellen, nu heeft het meerdere functies; internetten, nieuws lezen en artikelen bestellen, berichten versturen en fotograferen.

asus zenfone 3 kopen

Trend
De trend van vormgeving is hoe smaller hoe beter. Was er vroeger sprake van kunstof of aluminium als behuizing nu is het vooral een body van glas. De meest recente iPhone bestaat voornamelijk uit glas; een achterkant van glas en de touchscreen aan de voorkant. Als je deze smartphone vergelijkt met de behuizing van de vroegere Nokia dan valt de kwetsbaarheid meteen op. Niet alleen was de behuizing robuuster, maar ook het scherm was een stuk kleiner.

Kwetsbaar
Mobiele telefoons worden steeds kwetsbaarder. Een kunststof behuizing levert nog een beperkte veerkracht. Glas daarentegen heeft die eigenschap niet. Met name de schermen van mobiele telefoons zorgen voor gevoeligheid voor schade. Alle huidige smartphones hebben een groot glazen touchscreen. Dit is dan ook het zwakste punt van de telefoon. Als een telefoon valt dan betekent dat bijna altijd schade aan het scherm.

Beschermhoes
Er zijn merken die min of meer schokbestendige smartphones bieden. Deze smartphones zijn bestendig tegen valschade en waterschade. Dit gaat dan wel ten koste van de elegantie. Om schade te voorkomen zijn er verschillende beschermhoezen verkrijgbaar. Voor de beste bescherming zijn er bijvoorbeeld speciale rubberen hoezen die niet alleen schokbestendig zijn, maar ook bescherming bieden tegen water. Voorbeelden zijn de Urban Armor voor de iPhone of Otterbox voor andere merken zoals Samsung. Ook voor deze hoezen geldt dat dit ten koste gaat van de fraaie vormgeving. Dit kan ook niet anders want de behuizing van de smartphone wordt in feite verpakt.

Samsung
De Samsung Galaxy serie heeft een behuizing die is opgebouwd uit glas en aluminium. De telefoons hebben een elegante vorm, waarbij rondingen centraal staan. Om de vormgeving te behouden is een nauwsluitende telefoonhoes een optie om toch de benodigde bescherming te bieden. Met de galaxy s20 hoesjes van gsmpunt.nl wordt de vormgeving geen geweld aan gedaan, maar je krijgt wel de meest essentiële bescherming.

Bescherming zorgt niet alleen voor behoud, maar kan ook een modeaccessoire betekenen. Telefoonhoesjes kunnen geleverd worden met verschillende prints waarmee je je kunt onderscheiden. Dan wordt jouw Galaxy S20 smartphone een uniek exemplaar.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie