gezonde-smoothie-maken

Gezonde smoothie maken? Maak je eigen gezonde smoothie!

Gezonde smoothie maken om een gezonde leefstijl na te streven, hartstikke goed idee! Ik zie de afgelopen maanden steeds meer Nederlanders gezonde smoothies maken om op een gezonde manier door het leven te gaan. En is er iets mis met het maken van gezonde smoothies? Absoluut niet! Want gezonde smoothies helpen je om vitaal en fris in het leven te staan en tevens betere prestaties neer te zetten. Een gezonde smoothie maken stelt jou namelijk in staat om iets te consumeren dat ook echt uit belangrijke voedingsstoffen bestaat. Je krijgt een gevuld gevoel terwijl je vol zit met gezonde ingrediënten. Benieuwd naar de vele andere voordelen van gezonde smoothies of wil jij direct je eigen smoothie maken?

Gezonde smoothie maken, waarom?

Er zijn tal van redenen waarom jij een gezonde smoothie moet maken, echter is de belangrijkste dat jij binnen korte tijd een enorme dosis goede voeding binnenkrijgt. Naar mijn mening zijn de belangrijkste voordelen van gezonde smoothies;

Unieke bouwstoffen

 • De kwaliteit van je huid neemt toe waardoor je er gezonder uitziet;
 • Je kan eenvoudig en snel afvallen door gezonde smoothies als dieet te voeren (hier later in dit artikel meer over);
 • Doordat de kosten voor het maken van een smoothie de aanschaf van een blender en verse groenten betreffen kan je het zo goedkoop maken als je zelf wilt;
 • Er komt meer gezonde energie binnen waardoor je indirect ook meer zin krijgt om lekker te gaan sporten. Beweging is hartstikke goed voor je waardoor je ook een gezonder en fitter lichaam zal krijgen;
 • Belangrijke bouwstoffen voor je lichaam maar ook voor je hersenen zijn te vinden in gezonde smoothies. Door gezonde smoothies te maken help je dus ook de ontwikkeling van je hersenen een handje mee!

Verbeterde opname van vitamines

 • De opname van vitale vitamines zal verbeteren waardoor de vitamines beter tot hun recht komen. Dit maakt het innemen van vitamines een stuk waardevoller;
 • Ongezonde snacks kunnen vervangen worden door een overheerlijke groene smoothie boordevol goede stoffen. Groene smoothies maken zijn daarom ook een absolute trend waar wij volledig achterstaan!
 • Je afweersysteem zal sterker worden doordat de gezonde smoothies vol zitten met waardevolle antioxidanten en ook met fytonutriënten. Hierdoor is je lichaam niet alleen nog beter in het verdedigen van kwaaltjes maar ook komen zaken als verkoudheid of hoofdpijn minder snel voor.

Je merkt aan de bovenstaande voordelen dat gezonde smoothies maken je bij tal van aspecten helpt. Het is niet lastig om een smoothie te maken, echter moet je wel aan de slag willen gaan. Je kunt kiezen voor tal van verschillende soorten smoothies, waarvan de paarse smoothie mijn persoonlijke favoriet is. Echter zien we de laatste tijd dat groene smoothies maken het meest voorkomt, waardoor ik je eerst vertel over hoe jij een heerlijke groene smoothie kan maken. Met dit recept is een gezonde smoothie maken een fluitje van een cent!

Meer gratis recepten lezen? Ontdek hier de lekkerste gezonde smoothies recepten!

Gratis recept voor groene smoothie maken

Gezonde smoothies maken doe je het liefst voor zo goedkoop mogelijk, echter is een groene smoothie het lekkerst met verse groenten. Een gezonde smoothie met verse groenten zal meer geld kosten, maar dit kan het echt waard zijn. Wil je een goedkope gezonde smoothie maken? Dan raad ik je aan te kiezen voor diepvriesfruit en groenten.

Je kunt je gezonde smoothie maken middels verse groenten wanneer je de lokale groenteboer bezoekt. Deze groenten zijn vaak onbespoten en daardoor nog heerlijk vers. Een heerlijk groene smoothie recept is de groene smoothie met spinazie en selderij. Deze groene smoothie is heerlijk te maken en noemen we ook wel de groente smoothie.

Wat moet je doen om de groene smoothie te maken?

 • Pak een vol handje bladspinazie om de belangrijkste bouwstoffen binnen te krijgen;
 • Voeg ook een klein handje selderij toe voor het heerlijke groene effect;
 • Om de groene smoothie lekker fris te maken voegen we ook wat meloen toe;
 • De gezonde smoothie moet wel koud zijn, daarom voegen we ook nog wat ijsblokjes toe;
 • Tenslotte kunnen we smoothie altijd nog wat vloeibaarder maken, voeg daarom nog 100 milliliter water toe.

En dan kan de blender aan om jouw gezonde smoothie te maken! Laat de blender lekker lang doordraaien zodat je zeker weet dat alles vermalen is. Heb je het idee dat je groene smoothie klaar is? Dan kan de blender uit en kan de groene smoothie in een grote beker worden gegoten. Makkelijk he zo’n gezonde smoothie maken?

Wil je nog veel meer gezonde smoothies maken? Met gratis recepten?

Wil jij een gezonde levensstijl nastreven met groene smoothies? Dan kan dat met het unieke groene smoothies boek van Liselot Vermeer. Dit boek is geschreven door een absolute expert op het gebied van smoothies waardoor ik je kan verzekeren dat je binnen korte tijd resultaat zal zien wanneer jij de gezonde smoothies van Liselot gaat maken. Een gezonde smoothie maken doe je met het unieke boek van Liselot!

Benieuwd naar de vele gratis recepten van Liselot en de rest van haar boek? Lees er dan hier meer over!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie