go-jek-nederland

GO-JEK, innovatie die we in Europa nog niet hebben

In Indonesië is het er alweer 4 jaar, GO-JEK is de Uber van Indonesië, alleen dan kan het echt álles. Precies wat je zou willen verwachten van Uber, is met GO-JEK mogelijk. Afgelopen zomer kreeg de Indonesische ‘start-up’ nog een investeren van 100 miljoen, waarmee het bedrijf al een waardering kreeg van boven de 10 miljard dollar.

Of we GO-JEK hier ooit gaan zien is maar zeer de vraag. Er zijn meerdere redenen waarom GO-JEK wel in Azië maar niet in Europa werkt.

[related-post id=”1824″]

Dit is jouw leven met GO-JEK

Als je het afgelopen jaar in of in de buurt van Indonesië bent geweest, en dan vooral op een van de populaire eilanden zoals Java en Bali, zal het je niet ontgaan zijn. De scooters en auto’s van GO-JEK ‘werknemers’ zijn een vast onderdeel van het straatbeeld geworden.

In Indonesië kan je met GO-JEK eigenlijk alles regelen. Wil je vanmiddag een massage op het kantoor hebben? Met de GO-JEK app kan je om 15.00 een masseuse naar je toe laten komen, mogelijk achterop de scooter van een GO-JEK chauffeur.

Ook met het bezorgen van eten is GO-JEK bijzonder efficiënt. Heb je honger? Dan kan een GO-JEK bij vrijwel alle restaurants in de buurt eten afhalen. En in tegenstelling tot Foodora en Deliveroo, betaal je slechts een euro extra.

Maar ook als je snel een ritje nodig hebt naar de kapper kan je gebruik maken van GO-JEK. Je kunt kiezen om te worden opgehaald met een scooter of met de auto. Vanzelfsprekend is het goedkoper om met de scooter te gaan. Als je voor deze optie kiest, krijg je de bekende GO-JEK helm op je hoofd en je vertrekt.

Alleen de kapper kan ook naar jou toe komen. Via de GO-JEK app kies je met groots gemak een kapper uit die jouw haar komt knippen. Sommige kappers kunnen binnen een half uur al ter plaatse zijn. En dat voor een opkomende regio!

Krijgen we ooit GO-JEK in Nederland?

Eerlijk is eerlijk, GO-JEK is zo ontzettend fijn omdat het zo goedkoop is. En dat komt natuurlijk doordat de werknemers van GO-JEK maar weinig kosten. In Indonesië ligt het gemiddeld uurloon zeer laag, waardoor een GO-JEK ‘werknemer’ al voor een paar euro een uur werkt. Hierdoor zijn alle diensten die GO-JEK aanbiedt, waaronder diensten als massages, het bezorgen van eten maar ook het vervoer van mensen, zo goedkoop.

Omdat we hier simpelweg niet zulke lage uurlonen kennen, zal de concurrentiekracht van GO-JEK in Nederland maar ook in de rest van Europa, bijzonder laag zijn.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie