Kartonnen koffiebekers online customizen

Koffiebekers die passen bij de huisstijl van het bedrijf zijn een goed marketingmiddel. Daarbij dragen deze ook bij aan de ervaring van de koffiedrinker. We zien al jaren dat grote koffieketens hun eigen kartonnen koffiebekers met een uniek design hebben. Het draagt bij aan hun zichtbaarheid. Anderen krijgen ook trek in een lekker warm drankje van Starbucks wanneer zij iemand anders in de trein met een beker van dat merk zien. Het customizen van de koffiebekers is dan ook een efficiënte manier om meer mensen naar de koffietent te krijgen.

Toch zijn er nog bedrijven die voor een egaal gekleurde beker kiezen waar weinig van het bedrijf in terug kan worden gezien. Dit is zonde, want het is een goede manier om non-verbaal toch mond-tot-mond-reclame te genereren. De prijs voor een koffiebeker met eigen logo of huisstijl ligt hoger dan de normale gekleurde bekers, maar vaak is het rendement dat hieruit wordt verkregen positief. Bovendien draagt het ook bij aan een betere ervaring voor klanten: koffiebekers met een normale kleur zijn vaak toch wat saai.

Wat is belangrijk bij eigen unieke kartonnen koffiebekers?

Bij het printen van eigen bekers is het vooral belangrijk dat het logo goed zichtbaar is. Tenslotte is dit wat anderen naar de keten trekt. Het moet een koffiebeker zijn die direct aangeeft waar de klant de koffie heeft gekocht. Naast een goed zichtbaar logo is het ook aan te raden om de koffiebeker in de eigen kleuren te laten bedrukken. Zo zien we bij bekers van Albert Heijn bijvoorbeeld terug dat zij ook een herkenbare rand op de koffiebekers laten drukken.

Dan zijn er ook nog factoren zoals het soort karton die wordt gebruikt voor het bedrukken. Niet alle soorten karton kunnen met het eigen logo worden bedrukt. Zo zien we dat duurzame bekers vaak niet met de eigen huisstijl kunnen worden bedrukt. Bij het normale karton kan dit wel. De bekers moeten veilig in het gebruik zijn. Geen hete randen dus wanneer er warme dranken in worden geschonken. Klanten houden de bekers het liefst gewoon aan de zijkant vast, vaak met de hele handpalm. En zij willen graag voorkomen dat zij hun vingers aan de beker branden. Kies daarom voor koffiebekers met een dikke rand, want dit biedt betere bescherming tegen de hitte van de drank.

Bij koffie 2 go is het ook belangrijk dat de deksel van de beker goed bij het design aansluit. Deze deksel zijn vaak in het wit of zwart verkrijgbaar. Het is zonde als het totale design van de beker een lelijke wending krijgt door hier de verkeerde kleur deksel bij te gebruiken. Tenslotte is de deksel ook onderdeel van het algehele design van een koffiebeker. Wanneer het algehele design van de koffiebekers duidelijk is, kunnen de verschillende elementen via een online tool worden gebruikt om de koffiebekers te ontwerpen. Deze worden dan in de fabriek van de producent gedrukt en naar de koffieketen verzonden.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie