stoppen-met-roken-tips

Snel stoppen met roken met deze tips

Snel stoppen met roken en dat moet makkelijk zijn? ‘Je kunt nu toch stoppen’ en ‘waarom gooi je niet nu al je sigaretten weg’ zijn vragen die we vaak horen als we het over het roken hebben tegen niet-rokers. Of snel stoppen met roken voor iedereen mogelijk is bestaan meerdere discussies over, maar ook jij kunt afscheid nemen van die gevaarlijke sigaret. Ik heb meerdere stoppen met roken tips op een rijtje gezet waardoor jij binnen korte tijd kunt stoppen met roken.

snel-stoppen-met-roken

Stoppen met roken om een reden

Je moet niet snel stoppen met roken omdat je van veel mensen dat je dit zou moeten doen. Als je wilt stoppen met het roken moet dat zijn omdat je het zelf ook echt wilt. Het probleem dat veel rokers hebben is dat zij het stoppen met roken zien als een lijdensweg, terwijl je het juist moet zien als een stap richting een beter leven. Zorg daarom dat je alleen voor stoppen met roken kiest om een goede reden.

Bouw het stoppen met roken op

Uit het niets stoppen met roken is het gevaarlijkste wat je kunt doen. De kans dat je namelijk weer begint met roken als je uit het niets gestopt bent is namelijk ongekend hoog. Je doet er goed aan om stapsgewijs te stoppen met roken. Een goede manier is om iedere dag 1 sigaret minder te roken. Op den duur kom je dan op 1 sigaret per dag uit waardoor je op een prettige manier minder met de sigaret bezig bent.

Laat je motiveren door anderen en probeer ook contact te zoeken met andere mensen die recentelijk gestopt zijn. Laat je motiveren en doe er alles aan om succesvol snel te stoppen met roken.

Ontspan tijdens deze hectische periode

Hoe kan je een hectische periode zoals deze nog hectischer maken? Door niet voldoende te ontspannen. Het is belangrijk dat je voldoende rust neemt en evalueert over hoe het stoppen met roken gaat. Als je merkt dat bepaalde onderdelen minder gaan of dat je last van verleidingen hebt, is het soms fijn om hier een oplossing voor te vinden.

Beweeg voldoende

Een activiteit die het snel stoppen met roken erg kan bevorderen is voldoende te sporten. Ga bijvoorbeeld eens lekker hardlopen of zwemmen en vergeet even helemaal dat je met het stoppen van roken bezig bent. Zorg dat je lekker hard gaat zweten zodat je daarna voldaan naar huis kunt afreizen.

Eet ook gezonder tijdens het stoppen met roken

Je moet niet alleen gezonder leven door te stoppen met roken maar ook door gezonder te gaan eten. Fruit is een uitstekende vervanger voor die vieze sigaret zodat je jouw lichaam weer snel aan het reinigen krijgt. Je hoeft niet op een dieet te gaan dat je hele eetpatroon overhoop gooit. Ga gewoon wat gezonder eten waardoor stoppen met roken niet het hoofdonderwerp wordt.

Lukt het om minder of niet te roken? Dan verdien je een beloning!

Merk je dat het lukt om steeds minder te roken of om zelfs snel te stoppen met roken? Dan verdien je wel wat rust en kan jij jezelf belonen met bijvoorbeeld een leuk dagje weg of een lekker diner. Al met al, jij verdient het om wat leuks te doen omdat je goed bezig bent met stoppen met roken!

Bron: gezondheidsnet.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie