Teclast Tbook X5 Pro – kwaliteit voor een goede prijs

We zien het wel vaker in China, tablets en laptops die ongelofelijk veel op bekende laptops uit het ‘Westen’ lijken. Xiaomi met de Macbook-kopie en nu Teclast Tbook X5 Pro, met een tablet die wel heel erg op de laatste Surface tablet van Microsoft lijkt.

Natuurlijk is hier niets mis mee, wij zien het als een gezonde vorm van marktwerking. Het creatieve gedachtengoed van de een kan bij een ander voor innovatie zorgen.

Nu staat Teclast vooral bekend als een expert in het creëren van uiterst betaalbare electronica-producten. Met de Teclast Tbook X5 Pro, komt er nog een product bij.

Wat de Teclast Tbook X5 Pro allemaal kan

De specificaties die we bij de Teclast Tbook X5 Pro lezen, zijn weer net een stap beter dan de vorige edities. Teclast is samen met Xiaomi en Oppo een van de marktleiders op het gebied van betaalbare tablets. Oppo met de Oppo N1 en Xiaomi doet het nog steeds goed met de Xiaomi MI2.

Voor Teclast, is het dan ook belangrijk dat er een onderscheidend element komt tussen de Teclast Tbook X5 Pro en de concurrentie. Door de Teclast Tbook X5 Pro ongelofelijk veel op de Surface te laten lijken, hebben ze lokaal zeker een verschil gevonden. Voor de globale consument, valt echter direct de gelijkenis met Microsofts’ wonderkind op.

Wat je dan nog allemaal voor een Teclast Tbook X5 Pro krijgt, is een 2 in 1 tablet met aardige prestaties. Het 12 inch display heeft een resolutie van 1920 x 1200. Ook is het touchscreen een stuk beter dan op vorige modellen.

Laptop & tablet

Het grootste voordeel van de Teclast Tbook X5 Pro is natuurlijk dat de tablet ook te gebruiken is als laptop. Helaas moet je het dan wel met een batterijduur van slechts 4 uur doen. Verder zit er een 2.6 gHZ processor in die uitsluitend de volledige capaciteit inzet wanneer je de ‘Turbo Mode’ aanzet. Je hoeft dan overigens geen 4 uur accuduur meer te verwachten.

Het toetsenbord wordt apart verkocht voor de Teclast Tbook X5 Pro, net zoals de stylus. Als je dus echt een sterke 2 in 1 set wil hebben, zal je de Teclast Tbook X5 Pro in combinatie met deze twee items moeten aanschaffen.

Met 256 GB, is er gelukkig voldoende opslaggeheugen aan boord. Daarmee lukt het Teclast dan nog wel zich te onderscheiden van Xiaomi (16 – 64 gb).

Wil je de Teclast Tbook X5 Pro kopen? Dan zal je AliExpress in de gaten moeten houden.

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie