Top 3 intermittent fasting apps

 

Sta je op het punt om te starten met intermittent fasting? En vind je het lastig om steeds te bedenken op welke momenten je wel en niet mag eten? In dit artikel nemen we verschillende intermittent fasting apps met je door, zo kun je direct bepalen welke het best bij jou past.

Wat is intermittent fasting?

Door middel van intermittent fasting behaal je gezondheidsvoordelen door op gezette momenten wel of niet te eten. Intermittent fasting is geen dieet. In de periodes waarin je niet eet, is het mogelijk om vet te verbranden en de aanmaak van het menselijk groeihormoon en jouw insulinegevoeligheid te vergroten. Dit met allerlei gezondheidseffecten tot gevolg. 

Wetenschappelijke studies zoals deze, kun je onder andere vinden via PubMed. Ideaal om een stukje achtergrondinformatie op te doen.

Het valt niet mee om intermittent fasting vol te houden. Om tegen te houden dat je er steeds mee bezig bent, is het raadzaam om een app te gebruiken. Deze apps zitten vaak vrij simpel in elkaar en maken het net iets eenvoudiger om intermittent fasting vol te houden. Het steuntje in de rug dat je nodig hebt.

 

  • Bodyfast

 

Bodyfast is verkrijgbaar via Google Play en iOS. De functionaliteiten binnen deze app, maken het mogelijk om op basis van persoonlijke informatie tot een intermittent fasting plan te komen. Je kunt persoonlijke plannen ontvangen als je zo’n €1,- per week betaalt. Daarnaast word je gemotiveerd en ontvang je waardevolle tips. De basisfunctionaliteiten kun je kosteloos gebruiken

 

  • Fasthabit

 

Fasthabit is uitsluitend te gebruiken voor iOS en in principe kosteloos. Er kan echter ook een betaalde versie gebruikt worden, voor zo’n €3,- krijg je een betere ervaring. Wat direct opvalt als je deze app opent, is het aantrekkelijke design. Je kunt direct gebruikmaken van ‘fast tracking’, daarmee kun je zien of er wel of niet gegeten kan worden. De simpele opzet van deze app maakt het veel makkelijker om het vasten vol te houden en helpt je om doelen te bereiken.

 

  • Myfast

Myfast is een simpele app, je kunt zien hoeveel tijd er nog zal verstrijken voor het doel bereikt is of je kunt op een knop drukken om direct te starten. Ook kun je gemakkelijk intervallen aanmaken. Tot slot kun je naar resultaten in het verleden kijken of jouw gewicht gedurende een periode. Als je de ads zat bent, kun je voor een betaalde versie van zo’n €2,- kiezen. Handig voor op kantoor!

Ben je bekend met intermittent fasting of de apps die in dit artikel genoemd worden? Laat het weten in de comments.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie