Willem: Alle films thuis en in de bios op een rijtje

Een van de apps waar wij in 2017 veel van verwachten, is de app Willem. Met deze app kan je eenvoudig ontdekken welke films er in de bios zijn en welke films je thuis, vanaf je luie bank, kunt checken.

Willem is dus geen streamingdienst, maar simpelweg een app met een verdomd handig overzicht. De app geeft meer inzicht welke films er actueel zijn. Je kunt eenvoudig wisselen tussen de home-setting of de bios-setting, waardoor je zo ontdekt of je buiten de deur moet gaan voor een goede film.

De score regeert

Willem baseert zich, net zoals ik, op de rating van een film. Een film met een goede rating is veelal een film waar velen van kunnen genieten. Willem werkt niet met professionals maar laat zich curaten door iedereen. Van filmexperts tot hobbyisten, iedereen mag zijn mening bij Willem geven.

Zoals je bij IMDb de recensies van de experts middels de Metacritic score kunt ontcijferen, doet Willem het met de Nederlandse recensies. Alhoewel de Nederlandse media niet perse bekend staat om de hoogstaande filmkennis, is het toch een leuke manier om beide werelden met elkaar te verbinden.

Beknopt maar duidelijk

Verder laat Willem je duidelijk zien waar een film overgaat. Middels een korte samenvatting weet je direct of de film iets voor je is, zonder al te veel geklungel. Je kunt ook nog eens met je vrienden contacten via Willem. Zo weet je welke films zij leuk vonden en mogelijk iets voor jou zijn.

Dit is vooral een element waar IMDb nog steeds niet aan heeft gewerkt. Mogelijk kan Willem nu eindelijk echt een community realiseren waar de filmfanaat iets aan heeft.

Nieuwe versie in de App Store

Willem kwam deze week met een nieuwe update, waardoor de app nu nog beter is. Benieuwd? Check dan hier de app in de iOS store. Momenteel alleen nog voor iOS beschikbaar.

[mc4wp_form id=”1340″]

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie